TEDx-Constanta-Sebastian_burduja

TEDxConstanta - Vorbitor

Ioan Iacob

Antreprenor

TEDxConstanta - Vorbitor


"Nu există viață personală și profesională. Nu poți să le separi."

Ioan Iacob este un antreprenor cu peste 15 ani experiență, înzestrat cu pasiune și onestitate, lucruri care l-au propulsat rapid în carieră.

La bază, Ioan este inginer. A studiat Universitatea de Politehnică din București și ulterior, Universitatea Carnegie-Mellon din Statele Unite ale Americii. 

A început cu joburi mici, QA tester și consulant. Ulterior, în anul 2007, el devine co-fondator, alături de Radu Constantinescu, al companiei Qualitance, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții software din România. În 2020, alături de Șerban Chiricescu - CTO și Radu Cautis, pune bazele unei alte companii de succes - FLOWX.AI. 

În acest moment, lista clienților startup-ului românesc cuprinde o multitudine de companii și instituții financiare, precum Banca Transilvania, OTP Group, UiPath, KPMG. De asemenea, FlowX.AI a atras a doua cea mai mare finanțare din Europa pentru un startup din fintech.

„Business-ul nu este joc cu sumă zero, în care cineva câștigă și cineva pierde. Într-o negociere, ambele părți trebuie să câștige. Orice context care nu presupune că ambele părți câștigă este un deal prost. Am învățat destul de târziu, din păcate, în viața mea de business că nu toate discuțiile trebuie câștigate. Sunt deal-uri din care câștigi mai mult dacă nu intri.”


Discurs Ioan Iacob TEDxConstanta 2022

Building The New Frontier

Kennedy în 1962 vorbește de noi frontiere tehnologice și azi putem spune că tehnologia este cea care aduce noi și noi valuri de descoperiri.
Software-ul crează efectul de leverage și poate să facă asta în multe domenii ale vieții noastre.

Suntem captivi în acest moment într-un sistem în care trebuie să ducem toate resursele și asta doar să îl întreținem, suntem captivi lipsei de talent și a software-ului scris greșit.

Cu toate acestea, de 30 de ani se lucrează la un nou val de software, la o noua frontieră și azi putem vorbi de instrumente: no code - full code. "Nu există viață personală și profesională. Nu poți să le separi."

Discursuri Recomandate:

Costin Dămășaru

Inovații menite să schimbe lumea

Ediția VIII - Adaptability - 2023

Sebastian Burduja

În căutarea antidotului la maladia scepticismului cronic

Ediția VII - The New Now - 2022

Alexandru Bobe

Give me the key and i'll unlock the entire wor[l]d!

Ediția VI - Unlocked - 2021

TEDxConstanta un eveniment independent sub licența TED

Am înțeles

Dacă continui să navighezi înseamnă că ești de acord cu folosirea cookies pe acest site.
Mai mult