TEDx-Constanta-claudia-carstocea

TEDxConstanta - Vorbitor

Claudia Cârstocea

Învățător

TEDxConstanta - Vorbitor


Este cunoscută pe net mai mult drept “Tipa cu stiloul” decât Claudia Cârstocea. În postările paginii “Tipa cu stiloul”, folosește frecvent #SaFimImpreuna, credință pe care o are în dorința de schimbare a mentalităților din educația romanească.

De 26 de ani modelează cu pasiune suflete și minți de școlari și, deși titulatura ei este de “profesor pentru învățământul primar”, îi place să zică că sunt învățătoare. 

În 2018 a intrat în marea familie SuperTeach, asociație ce unește dascăli din toată țara, dascăli dornici de schimbare și care sunt conștienți că educația este cel mai important domeniu într-o societate.

Din 2019, alături de alți 50 de profesori din toată țara, face parte din grupul facilitatorilor programului “Mentalitate Deschisă în Educatie”, ce a reușit pânăa acum formarea a peste 700 de profesori din România, ce duc mai departe, la clase și în comunități, acest concept pe care-l exersează constant.

Este și educator parental acreditat HoltIs și susține cursuri pentru părinți.


Discurs Claudia Cârstocea TEDxConstanta 2021

Unlocking greatness

Da, educaţia este pilonul principal al unei societăţi, iar mentalitatea stă la baza comportamentelor noastre. Mentalitatea este, de fapt, modul ȋn care noi ȋi percepem pe cei din jurul nostru.

O mentalitate deschisă ȋnseamnă să-i vedem pe ceilalţi ca oameni, nu ca pe nişte obiecte de care să ne folosim. A ȋnţelege că şi ei, asemenea nouă, au obiectivele lor, au provocările lor, visurile, aspiraţiile şi nevoile lor şi să ţinem cont de ele atunci când interacţionăm. 

Un profesor cu mentalitate deschisă este acela care ȋl vede pe elev, căruia ȋi pasă, care predă o nouă lecţie luându-l ȋn calcul şi pe beneficiar, adaptându-şi conţinutul şi metodele pentru a obţine impact maxim. Un profesor cu mentalitate deschisă este profesorul care ştie că ȋn fiecare elev este o comoară, un dar, că fiecare elev are măreţia lui cu care a venit pe lume.

El o caută, o descoperă, ȋl face pe elev conştient de această măreţie şi o arată şi celor din jur. Profesorul cu mentalitate deschisă ştie să colaboreze cu elevii săi, cu părinţii acestora şi cu colegii săi de cancelarie. El ştie că fiecare dintre aceşti actori sunt oameni ca şi el şi că fiecare are frământările sale, ţelurile sale, slăbiciunile sale şi că fiecare este măreţ ȋn felul său unic.

Discursuri Recomandate:

Costin Dămășaru

Inovații menite să schimbe lumea

Ediția VIII - Adaptability - 2023

Sebastian Burduja

În căutarea antidotului la maladia scepticismului cronic

Ediția VII - The New Now - 2022

Alexandru Bobe

Give me the key and i'll unlock the entire wor[l]d!

Ediția VI - Unlocked - 2021

TEDxConstanta un eveniment independent sub licența TED

Am înțeles

Dacă continui să navighezi înseamnă că ești de acord cu folosirea cookies pe acest site.
Mai mult