TEDx-Constanta-iulian-angheluta

TEDxConstanta - Vorbitor

Iulian Angheluță

Fondatorul Asociației Free Miorița

TEDxConstanta - Vorbitor


Licențiat în științe juridice și în comunicare, fost publicitar, Iulian Angheluță este fondatorul Asociației Free Miorița și al campaniei Lumină pentru România, o campanie prin care descoperă zonele defavorizate și aduce lumină în casele celor care nu au curent electric. De-a lungul timpului, s-a implicat în tot felul de acțiuni sociale, de ecologizare, sau reîmpădurire a unor zone sensibile.


Discurs Iulian Angheluță TEDxConstanta 2018

La firul ierbii.

După #FreeMiorița și un periplu de câteva mii de ore prin România întunecată (zone în care abia dacă există elecricitate), Iulian Angheluță punctează câteva din poveștile care l-au marcat. Prin exemplul propriu, el demonstrează că atunci când ne îndoim de viitor, o soluție pentru a construi moșteniri temeinice, este să ne întoarcem la bază, la firul ierbii și s-o luăm de la început, pas cu pas. Free Miorița a iluminat ultimele 4 școli fără electricitate din România, 142 de familii și 2 bisericuțe, în 54 de localități din 23 județe.

„Cred că lumina este o nevoie de bază pentru orice individ și pentru orice societate care vrea să meargă înainte. Dreptul la lumină este unul fundamental. Lumina înseamnă educație, informație, un trai mai bun. În România centenară sunt încă zeci de mii de familii care nu au acces la lumină și energie electrică, sunt copii care nu au văzut desene animate, oameni și familii întregi care trăiesc la lumina lumânării sau a lanternei. Campania Lumină pentru România înseamnă să îi descopăr pe acești oameni și să le aduc lumină. Soluția o reprezintă energia solară prin sisteme fotovoltaice, transportate și instalate gratuit, cu sprijinul sponsorilor și al donatorilor. Este primul pas pentru că oamenii să aibă o viață normală și acces la informare, educație și la serviciile de urgență. Lumină pentru România este și o campanie de conștientizare, energia solară fiind soluția cea mai potrivită pentru asemenea situațîi, o soluție pentru oameni și un exemplu de bună practică pentru autorități.”

Discursuri Recomandate:

Costin Dămășaru

Inovații menite să schimbe lumea

Ediția VIII - Adaptability - 2023

Sebastian Burduja

În căutarea antidotului la maladia scepticismului cronic

Ediția VII - The New Now - 2022

Alexandru Bobe

Give me the key and i'll unlock the entire wor[l]d!

Ediția VI - Unlocked - 2021

TEDxConstanta un eveniment independent sub licența TED

Am înțeles

Dacă continui să navighezi înseamnă că ești de acord cu folosirea cookies pe acest site.
Mai mult