TEDx-Constanta-rodica-matusa

TEDxConstanta - Vorbitor

Rodica Mătușă

Consultant medical al Fundației Baylor Marea Neagră

TEDxConstanta - Vorbitor


Pe când noi auzeam de HIV/SIDA și poate întorceam capetele a ignoranță, Dna. Dr. Rodica Mătușă, împreuna cu un medic american, înființau Centrul de Excelență Baylor. Loc în care încă lucrează, sprijinind, prin sfaturile sale, generaţiile mai noi de medici şi de asistente să ofere servicii de calitate persoanelor infectate cu HIV. 

A primit numeroase premii și distincții pentru activitatea dumneaei – Premiul Drepturile Copiilor, acordat pentru prima dată în România de catre Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copii, și Distincția de Erou în Medicină, oferită de Organizația Mondială ​a ​​Profesioniștilor ​​în ​​SIDA ​​- ​pentru ​a ​numi ​numai 2​ ​dintre ​​cele ​ce​ ​răsună. Pionier în lupta împotriva SIDA, Dr. Rodica Mătușă este printre medicii infecţionişti din ​​Constanța care, prin munca şi prin devotamentul lor, au salvat vieţi.


Discurs Rodica Mătușă TEDxConstanta 2017

Unde am fost și unde am ajuns - HIV, moment crucial al lumii moderne

Chiar și la mulți ani după ce i-a îngrijit pe bolnavii de HIV/SIDA, Dr. Rodica Mătuță continuă să îi asculte și să îi sfătuiască pe cei pe care îi cunoaște, practic, dintotdeauna. Copii fără speranță deveniți adulți cu viitor. Martori, cu toții, la un miracol al zilelor noastre. au pornit împreună pe un drum care părea că se va sfârși repede. Și au ajuns, tot împreună, să se bucure de lumina și de veselia din ochii unor copii sănătoși. Copiii celor cărora nu li se dădeau șanse. Dr. Rodica Matusa este exemplul nostru că pasiunea profesionistului poate schimba destine.

Discursuri Recomandate:

Costin Dămășaru

Inovații menite să schimbe lumea

Ediția VIII - Adaptability - 2023

Sebastian Burduja

În căutarea antidotului la maladia scepticismului cronic

Ediția VII - The New Now - 2022

Alexandru Bobe

Give me the key and i'll unlock the entire wor[l]d!

Ediția VI - Unlocked - 2021

TEDxConstanta un eveniment independent sub licența TED

Am înțeles

Dacă continui să navighezi înseamnă că ești de acord cu folosirea cookies pe acest site.
Mai mult