TEDx-Constanta-liana-buzea

TEDxConstanta - Vorbitor

Liana Buzea

Coach sexualitate somatică

TEDxConstanta - Vorbitor


Începând cu anul 2014 a început să exploreze practici ale câtorva tradiții orientale (Yoga, Tai Chi), aspecte de bază privind sănătatea (nutriție, juicing, fitoterapie) cât și aspecte de bază ale sexualității umane. Din anul 2016 a început formarea oficială în calitate de coach în sexualitate somatică (denumirea oficială sexological bodyworker, un domeniu nou pentru România).

Concomitent a decis să dezvolte percepția societății privind educarea și dezvoltarea în sexualitate umană, informarea și stabilirea reperelor constructive pe acest subiect, cât și să dezvolte o comunitate de oameni cu aceeași viziune și dorință de cunoaștere și dezvoltare. Funcții trecute: Președinte Asociația EcoAssist (București) Fondator „Let’s Do It, România!” (mișcarea socială de curățenie a țării într-o singură zi) și „Plantăm fapte bune în România” (inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat).


Discurs Liana Buzea TEDxConstanta 2017

Puterea vindecătoare a energiei sexuale

Cuvintele sex, sexualitate, erotic, intimitate sunt în cea mai mare parte cuvinte pătate. Poluate. Murdărite. Aruncate la colț. Blamate. Deși ne mândrim că suntem „deschiși”, în realitate ne dezicem de profunzimea lor și de intensitatea pe care o cer în realitate. În multe relații energia sexuală este ținută la un nivel primar: descărcare. Și eventual procreere. Viața sexuală a noastră este sub asalt. În primul rând din partea societății. Ne rușinăm de ea, ne temem și luăm distanță de ceea ce înseamnă cu adevărat educația și viața noastră sexuală. Concepte precum sexualitate și erotic ne sunt complet străine. Căți dintre noi am aflat care este diferența dintre cele două termene? Dacă am privi sexualitatea ca pe o latură creativă a noastră? O latură care să ne încarce cu energie, curaj și pasiune, o latură care să ne inspire și să ne dea curaj să fim energici și pasionali și devotați în toate domeniile din viața noastră?

Discursuri Recomandate:

Costin Dămășaru

Inovații menite să schimbe lumea

Ediția VIII - Adaptability - 2023

Sebastian Burduja

În căutarea antidotului la maladia scepticismului cronic

Ediția VII - The New Now - 2022

Alexandru Bobe

Give me the key and i'll unlock the entire wor[l]d!

Ediția VI - Unlocked - 2021

TEDxConstanta un eveniment independent sub licența TED

Am înțeles

Dacă continui să navighezi înseamnă că ești de acord cu folosirea cookies pe acest site.
Mai mult